28 Ekim 2008

Adalet dediğin...

Yandaki mide bulandırıcı adam, bir kaç ay önce 14 yaşındaki bir kız çocuğunu cinsel haz amaçlı olarak istismar etti, bugünse dışarıda... Zavallı yavrucuğun annesi bu işi organize etmiş, üstelik kızına bu duruma göz yummasını çünkü bu sapığın kendilerine maddi anlamda rahat bir hayat vaad ettiğini söylemişti. Olay ortaya çıkınca, yandaki zırva ile "anne" sıfatı taşıyan kadın tutuklandı. Yavrucak SHÇEK tarafından koruma altına alındı. Sonra pek çok ses yükseldi. Kimi komplo dedi, kimi şöhretini çekemiyorlar dedi, kimi dindar adam bunu yapmaz dedi, kimi dini kötülüyorlar dedi. Ardından, yine tanıdık bir şeyler oldu. Tanıdık, uyuşturan ve tepki veremeyecek kadar duyarsızlaştırıldığımız bir şeyler. Zavallı yavrucuğun babası şikayetini geri aldı. Çocuk aksi yönde beyan verdi. Sonra ne olduysa oldu. Normalde sittin sene çıkmayan adli tıp raporu ışık hızıyla mahkemeye ulaştı. Türkiye'nin en güzide (!) kurumlarından İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü, 14 yaşındaki kız çocuğunun bu istismardan ruhsal ve bedensel olarak etkilenmediğini buyurdu. Etkilenmemiş çocuk. Çevrenizdeki 14 yaşındaki kız çocuklarına bir bakın. 14 yaşında yaa! İşte o çocuk, yukarıdaki "insan"ın telefonda kendisine "aybaşı halinde misin?, tüh!" diye sormasından, görüştüklerinde cinsel organına dokunmasından, öpmesinden, o anki iğrenç görünümünden , daha detayını bilmediğimiz kimbilir neler söylemesinden, yapmasından, belki kendi organını teşhir etmesinden, dahası annesinin kendisini bu adama pazarlamasından, babasının şikayetini geri almasından, bir anda tüm yaşamı alt üst edilerek öylesine bir kurumun çıplak duvarlı bir odasında, belki nem kokan, belki lekeli çarşaflarında uyumak zorunda bırakılmasından filan hiiiiiç mi hiç etkilenmemiş!
Diyecek söz var mı?
Vicdan, ıvır kıvır..
Meslek ahlakı, falan filan..
Adalet hak hukuk, hıngır kengir..

4 yorum:

r dedi ki...

ya arkadaşım bunun raporu mu olur ya. tacize uğrayan bünye etkilenir, kötü etkilenir, bunu ölçmek, ölçmeye çalışmak dengesizliktir, mallıktır, kendini bilmezliktir ya. tacize uğradıysan etkilenirsin, hayatın kayar, rüyaların bozulur. bu öyle evrim kuramı, yaradılış mucizesi, kim kimden çıktı gibi oturup karşılıklı yavı yuvu edeceğin, ölçeceğin biçeceğin bişey değildir. hele devlet aygıtı denen mekanizmanın kendine bağlı abidik kurumlarının (dalkavuk desem bi yer kapatırlar mı) ölçeceği bişey hiç değildir. nasıl ölçtü ki bunu şimdi o adli tıp enstitüsü, testi mi var sorusu mu var, lisanstan aklımda kalmış olan likert ölçeği mi? yoksa kız çocuğu ürkek bakıyosa etkilenmiş, değilse etkilenmemiş mi. nedir lan bunun ölçütü allahsızlar.
hepinizin hayatınızda bir kez olsun tacize uğramanız dileğiyle..

ozge dedi ki...

ohaaa... sadece budur.. ama adam böyle çıkmazsa başka türlü çıkacaktı yok 14 yaşında evlilik izni olacaktı..tecavüz edilirse evlenirse yine adam kurtulacaktı..bu hüükmet yine bir yolunu bulup kendilerinden olan "adam"larını kollayacaklardı... gerek kalmadı...

Serendipity dedi ki...

Şimdi bizim aklımıza gelen muhtemel çözüm yolu şöyle, konuyla ilgili olarak. Bu sorumlu adamları alacaksın, resimdekinden daha çirkin bir grup tiple gözler önünde cinsel münasebete sokacaksın. Hatta bu adamların kendi kızlarını da bu olaya bizzat şahit edeceksin. İnsanı çileden çıkartır bunlar. Dinden imandan da çıkarır.

yakınuzak dedi ki...

De ki, oldu ki, etkilenmedi. Mümkünatı olmasa dahi. Kendimizden pay biçelim. Bir tacize uğrasak ve bundan ruhumuz paramparça olmasa da bir kaç gece kötü rüya görsek de atlatsak, bu adamın ne yapmış olduğu gerçeğini ve neler daha yapabileceği ihtimallerinin korkunçluğunu ortadan mı kaldırır? Bir eylem her zaman sadece karşıya verdiği zarar kadar mı kötüdür? Bu nedir? Nedir?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...