08 Mayıs 2007

"Psikanalizin yaratıcılığı anlama çabası: Mozart"

adlı, psikoterapi tartışmaları serisinin son halkası için carpe diem'deydim yine bu akşam. Konu psikanaliz, Mozart ve yaratıcılık olunca, konuşmacı Gamze Hanım'ın keyifli anlatımı sonrasındaki etkileşim de pek leziz oldu haliyle.
Velhasıl, en çok aklımda kalanların en popüler olanları:
-yaratıcılık denince sayabildiklerimiz çoğunlukla erkek isimleri; erkeklerin yaratıcılıkları altında yatan motivasyonlar ise, güç, ün ve kadınların aşkıymış..
-Neden kadınlar yaratıcılık, müzik, resim, şiir deyince çok az sayıda? Haklar, özgürlükler, fırsatlar derken, olay ödipal döneme dek indi: efendim kadınlar zaten doğurganlıkları sebebiyle yaratıcılar. Erkeklerin yaratıcılık deyince ön planda olmalarının sebebi, kadınların doğurganlıklarına öykünmeleriymiş.
Okunacak, öğrenilecek ne çok şey var allaaaam yaaa...
Hayırlı işler, bol güneşler dilerim.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

pek bir alakasız olabilir ama bi de kadın erkek zeka ölçüm-bu da niye yapılır hiç anlamam- muhabbetine girip, e o zaman niye hiç kadın bilim'adamı' yok şeklinde tartışmayı bitirdiğini ve üstelik haklı olduğunu düşünen nadide tiplerimiz vardır ki boyle bir dünya görüşü her kula nasip olmaz, takdirle karşılayıp, dışarı çıkmaya can atan küfürleri yuta yuta anında topuklamak, gerekir.. onu kendine ait olmayan bi odaya sokmak- bide güzel atıf yaptım ohh-iki yanına bi sırtına bide karnına çocuk salmak, arada tepmek gözünü morartmak sonra da hadi yarat demek gerekmektedir. yaratsın canım feda..zü

Adsız dedi ki...

kardeş dayanışması die buna derim..yada yine mi anlamadım yazılanları onu da bilmiom.. neyse ben bu bloğu "ablaya kontör harcamadan bedava haber verebilme bölgesi" olarak adlandırıyorum..haber veriyim ben eskişehirdeyim..yani eve falan çağırcaksan(!)gelemem boşuna çağırma..ben de kendimi züylen festivale adıom haftasonu..pazar döncem..yazıyla ilgili de yorum yapıyım çok gusel olmuş..ehehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...